Millainen on Vaasan ravintolapäivä 2013
Ravintolapäivä on karnevaali ravintola- ja ruokakultturin puolesta.
Suomesta alkunsa saanut Ravintolapäivä on neljä kertaa vuodessa, noin kolmen kuukauden välein.
Ravintolapäivä on toukokuussa 2011 alkunsa saanut yhden päivän kulinaarinen karnevaali ruoka- ja kaupunkikulttuurin puolesta. Suomesta lähtöisin olevan tapahtuman tarkoituksena on kannustaa ihmisiä perustamaan ravintoloita yhden päivän ajaksi. Konsepteissa vain mielikuvitus on rajana! Kahvilan, ravintolan, kioskin, katukeittiön tai muun kekseliään ruokapaikan voi perustaa vaikkapa kotiinsa. Muita suosittuja paikkoja ovat olleet mm. puistot, toimistot, rannat ja sisäpihat. Onpa mukana ollut myös Pyöräbaari ja Leipäauto, jotka ovat tuoneet herkut ruokailijoiden luo.
Ravintolapäivän ytimessä on yhdessä tekeminen, nauttiminen ja ilonpito! Moni ravintola on hemmotellut asiakkaitaan ruoan lisäksi mm. musiikilla, performansseilla ja muilla elämyksillä. Tapahtuma on levinnyt kymmeniin kaupunkeihin ja houkutellut mukaan kaiken ikäisiä ihmisiä taaperoista alkaen.
Ravintolapäivänä jokaisella on mahdollisuus toteuttaa unelmansa tehden samalla kotikaupungistaan paremman paikan elää.
Kerro Vaasan ravintolapäivästä, lähetä kuvia ja videoita
tapio.parkkari(miuku)gmail.com