Tämä makkaroista väitteleminen, on minusta hupaisa keskustelu. Itse en juurikaan ole makkaroita käyttänyt, joskus jonkun tilaisuuden yhteydessä on tullut otettua.
Olen kuitenkin sitä mieltä että kotimainen ruoka olisi hieman luotettavampaa, kuin ulkolainen, jota tehdään suurille massoille isoissa tehtaissa, joiden aitojen läpi "kettutytöt" eivät pääse.
Tämähän on mitä suurimmassa määrin myöskin makuasia, johon mielikuvat vaikuttavat. Siksi ihmettelenkin tuota kiihkoa millä keskustelijat käyvät toistensa kimppuun syyttäen valehtelijaksi jne. Toinen taas voi olla täysin rehellinen ja jopa kokenut asiat ja siksi luotettavammin oikeassa.
Kun itse valmistaa ruokaa huomaa kyllä aika nopeasti että se on aika vaivalloista ja aika vievää puuhaa. Tästä voi suoraan päätellä että teollisessa valmistuksessa on sekä hyviä puolia että huonoja.
Prosessissa kaikki mikä liittyy raaka-aineen käsittelyyn on varmaankin hankalaa ja sen hallinta monimutkaista. Valmistus prosessin edetessä, kehittyneet laitteet ja niitä ohjaavat säätimet, hoitavat asiat itseasiassa paremmin kun ihminen.
Kun raaka-aine on tuotteen halvin osa, voitaisiin sen osalta monellakin tapaa vaikuttaa tuotteen parantamiseen ja niin epäilemättä nykyään paljon tehdäänkin. On kaikenlaisia laatuketju järjestelmiä, joiden avulla tiedetään, minkä niminen possu kasvoi lyhyen elämänsä, juuri tämän tuotteen hyväksi.
Hyväksyn kuitenkin makuasioissa erilaiset henkilökohtaiset näkemykset, joita kukin saa perustella omalla tavallaan, se ei ruokahaluani vie. En kuitenkaan pidä makkarasta, oli se laadukasta tai ei.
Ruisleivästä pidän, vaikka epäilemättä siihenkin sisältyy riski. Johonkin viljakärryyn on saattanut päästä varpunen joka ylensyötyään on asioinut paikanpäällä. Ompa joku hiirikin saattanut jäädä lepäilemään kärryyn syötyään ensin reippaasti lounasta. Tällöin hiiren kannalta katsoen matka (helvettiin) eli Hankkijan viljavarastoon, on tullut todeksi.
Kun jatkaisi vielä, niin tuskin voisi elää lainkaan. Kyllä elämä on vaarallista. Ja mikä pahinta, se on oikeasti sitä. Kun tiedämme, että ELÄMÄ. syö lakkaamatta itse itseään.