Olen useasti pohtinut että miksi Vaasan kauppatorilla ei myydä savustettua tai halstratua kalaa? Paneeko teveysviranomaiset hantiin? Jonkun pitäisi kokeilla. Muistan että joskus 10 vuotta sitten joku vaasalainen metallialan yritys esitteli n. 2 metriä korkean savustustornin. Missähän se nyt on? Alkuun pääsisi pienemmälläkin.
Savustetun kalan myyntiä torilla voisi jalostaa vaikka myymällä sitä tuokkosissa, jossa on sitten vaikka perunasalaattia tai jotain muuta. Haaste paikallisille kalamiehille tai keittiöihmisille.
Ei kai siinä estettä jos kaikki lupa-asiat ovat kunnossa. Perusvaatimus lienee hygieniapassi
siltä joka valmistaa.
Kerran kuljetin yhden kinuskin myyntitavaraa torille ja kaikki piti olla kunnossa. Kävin syömässä
ja kun tulin takaisin niin samassa pöydässä myytiin itse tehtyä sushia. Kenelläkään ei ollut
hygieniapassia eikä edes lupaa elintarvikkeiden myyntiin, niin kehoitin heitä varmuuden vuoksi
siirtymään muualle. Kyllä he perusteluni hyväksyivät. Tosin terästin sitä mahdollisella sakolla
ja sillä, että "kiinalaiset eivät ole Vaasassa tehneet mitään rangaistavaa joten älkää olko
ensimmäisiä.
Myöhemmin kuulin olleeni väärässä. Joku oli saanut sakon istuessaan takapenkillä eikä kuski
ollut kehoittanut käyttämään turvavyötä.
Mutta tuo kalaidea on mielenkiintoinen.