Tuulisen päivän lihasoppa
Osta silloin Minimanista keittolihaa, kun sitä saa 50%.n alennuksella eli päiväysmerkintä on menossa umpeen. Pakasta liha, kun et kuitenkaan jaksa ryhtyä askartelemaan sen kanssa aivan heti. Kun uskot inspiraation iskevän seuraavana päivänä ja varsinkin, jos Pekka Pouta lupaa tuulia tai pakkasia tai ainakin kylmää säätä, ota liha pois pakastimesta sulamaan.
Tarvitset lihakimpaleen lisäksi laakerinlehtiä, kokonaisia pippureita, suolaa, lantun palasen, perunoita, porkkanoita, keltaista sipulia, purjosipulia ja vaikkapa pakastevihanneksia. Laita liha kylmään veteen, joukkoon lantunpalanen, sipulirenkaita, laakerinlehtiä, suolaa, pippureita ja porkkanaa. Kuumenna vesi ja keitä lihaa n 2-3 tuntia erittäin miedolla lämmöllä, esim levyn ykkösellä tai kakkosella. Jos teet tämän illalla, mene vaikka goisaamaan kunhan muistat säätää Lumian herätyksen niin, ettei satsi jää yöksi levylle.
Periaatteessa lihan voisi tämän jälkeen ottaa liemestä pois ja paloitella. Näin varmaan isoäidin isoäiti on aina tehnyt, mutta jos unohdat koko homman ja menet välillä duuniin tienaamaan kyproslaisille pankeille tukirahoja, ei hätää. Käyt rauhassa duunissa, tulet kotiin, luet päivälehden tai jotakin kirjaa ja sitten muistatkin yllättäen, että aloitit eilen lihakeittoprojektin. Aivan upeata. Liha on muhinut niin kauan liemessä, että se on varmasti maukasta. Sen takaan. Ei muuta kuin jatkamaan eilistä sopankeittoa.
Kuumenna seos uudelleen ja kun se on kuumaa, nosta liha pois ja siivilöi liemi ja ota talteen. Heitä muu mössö menemään ja pilko liha maukkaaseen liemeen. Kuutioi joukkoon myös perunaa, lanttua, purjosipulia, porkkanaa ja lisää lopuksi vaikka pakastevihanneksia. Mausteita ei tarvita, koska ne ovat jo liemessä.
Tämän lihakeiton maun salaisuus on keittoprojektin unohtaminen. Unohduksen, että oli keittämässä
soppaa on oltava kuitenkin rajallinen. Kokemuksesta suosittelen n 24:n tunnin unohdusta. Tällä menetelmällä lihasopasta tuli suorastaan taivaallisen makuista ja mausteet olivat imeytyneet optimaalisen ajan lihaan ja liemeen.
Kannattaa kokeilla.